Föräldrar till I-Kullen

Vi har efter ett långt övervägande kommit fram till att vi ska ta en kull på Lumotun Lemmen Lilith då hon tillsammans med sin utvalde Erövrarens Color Him Father ”Otto” kan tillföra rasen friska och sunda hundar. Tillsammans tror vi att det kan bli en fin balansgång och ge trevliga hundar lämpliga för friluftsintresserade personer som önskar sig en följeslagare och för familjer som vill ha en aktiv och trevlig kamrat.

En positiv aspekt med dessa två hundar är deras ålder. Lilith är född 2016 och Otto 2014, det är med andra ord två vuxna och mogna hundar som vi har hunnit utvärdera väl. De är båda friska, friröntgade och miljöstarka hundar. Gemensamt har de också sitt gemytliga lynne, de är genomglada och okomplicerade typer som tycker att livet är en fest.

Det kommer med största sannolikhet att bli övervägande korthår då både mamma och pappa är korthår. Parning kommer att ske när Lilith går in i löp under vintern 2020, våren 2021. Varken Lilith eller Otto har haft kull tidigare och kommer att ingå i avel på grund av flera aspekter, varav en av dem är rasens behov av utvidgad genpool.