Nytt år, ny kull!

Nuka och Ami

Vi går just nu i spänd förväntan inför det kommande året! Korad SeVCH Erövarens Alhambra ”Ami” är parad med Snowpatrols Curious Casper ”Nuka”. Vi förväntar oss korthårsvalpar med mycket driv och arbetsglädje. Om allt går enligt planen så föds de små liven runt 8-10 februari och blir klara för leverans ungefär 8-10 april.

Ami bor precis som Nuka i Finland men hon kommer till oss i god tid innan valpningen och stannar tills dess att valparna är 8 veckor. Hemma hos oss finns Ami’s helsyster Holly (Korad Tjh (Ptrl) SeUCH Erövrarens Antilope) och deras föräldrar Strax och Bonni (SeVCH NoVCH NoUCH Vallgårdens Fantom Finder och SeVCH LP1 Bonnibel of Lovely Whitestar), samt en dotter från Ami’s första kull som heter Erövrarens Discovered Diamond och kallas Nova.

Då Ami lånas in för avel så vill vi rikta vårt stora och eviga tack till hennes underbara ägare. Detta blir Ami’s andra och sista kull och vi kommer att placera ut en tik på foder då vi gärna vill ha chansen att föra dessa gener vidare. Vi har själva sparat på hennes första dotter Nova och hennes framtid ser väldigt ljus ut, hon älskar nämligen allt av arbete! Vår förhoppning är att hon blir vår kommande tävlingshund, och om allt vill sig väl så kanske hon kommer att gå i avel i framtiden. Bortsett från att Nova är ett litet rivjärn så är hon söt som socker och det gör ju absolut ingenting.

Pappa Nuka är en väldigt glad och driven herre som inte har använts i avel i Sverige tidigare. Han har varit sparsamt använd i Finland och vi känner oss väldigt ödmjuka och glada över att vi har fått förtroendet att använda honom i avel. Han har ett stort föremålsintresse och älskar att arbeta. Han har en fin ”av- och på-knapp” och kan ta det lugnt när det inte är arbete på gång.

För att dessa valpar ska komma till sin rätt är det viktigt att deras framtida hem kan erbjuda dem ett aktivt liv med regelbunden träning och/eller ett aktivt friluftsliv.

Med detta vill vi önska alla blivande valpköpare, och nuvarande, ett riktigt Gott Nytt År! Om vi inte ses innan så ses vi på kennellägret till sommaren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.