20190610_125131

Det händer grejer

Linda Nyheter 0 kommentarer

Det har verkligen hänt en hel del hos oss på Erövrarens den senaste tiden, vilket också är anledningen till att vi inte riktigt hunnit med att skriva något här på hemsidan.
Den 11 maj fick Erövrarens Crazy in Love ”Jill” och Kokkomäen Big Speedy ”Valle” inte mindre än 9 fina valpar. Det blev 6 hanar och 3 tikar. De är nu strax över 5 veckor och 9 fantastiskt fina hem väntar ivrigt på sin nya familjemedlem. Vi hämtade hem Jill under påskhelgen och precis som under resan till Finland visade hon direkt att en omställning inte är några problem för henne, hon traskade runt huset ett varv och konstaterade sedan att här var det ok att bo. Hon är en oerhört miljöstark och social tik och hon tar hand om valparna på ett så fint sätt. Vi har haft besök av alla blivande valpköpare och snart kommer valparnas människofarmor Sari (som äger Valle) från Finland och inspekterar de små, det ser vi fram emot! Självklart kommer alla valpar ur F-kullen att få en egen sida här, men vi avvaktar tills SKK godkänt och registrerat deras namn.

De lite äldre hundarna har även dem haft lite för sig, bland annat har Erövrarens Endless Era blivit uppflyttad till lägre spår och fått godkänt första steget i rallylydnad (RLD N), superbra jobbat Cecilia! Erövrarens Antilope har startat lägre spår men det gick inte som det var tänkt då hon istället för att spåra vindade in ett rådjurskadaver. Så kan det gå. Erövrarens Essential Expertise har påbörjat sin skyddsträning, något han verkligen gillar enligt matte Janicke och husse Johan. Erövrarens Discovered Diamond har också tränat lite skydd och lydnad men hennes träning har fått stå tillbaka en del för att vi ska hinna med alla 9 småtroll. Erövrarens Coal Miner’s Daughter ”Cosmo” har fått godkänt doftprov i Nosework, jättekul tycker vi! Bra jobbat Trudy! Det har även trillat in några utställningsresultat med mycket trevliga kritiker, vilket alltid är roligt.

6 av 7 hundar ur E-kullen är nu röntgade och samtliga har HD A och ED 0 vilket är det bästa tänkbara resultatet. Den sjunde och sista ur E-kullen kommer att röntgas senare i sommar. Nu väntar deras kull-MH i juli vilket kommer att bli väldigt spännande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *