Lite pyssel…

Vilket år det har varit alltså. Vi har haft planer som har ändrats, och ändrats, och ändrats. Allt på grund av pandemin, och hundar som inte löper som utlovat. Sedan har vi haft lite trubbel med hemsidan då vissa delar slutade att fungera, men det är i alla fall åtgärdat nu verkar det som.

Många aktiviteter som vi tänkt delta i har ställts in, men nu på senare tid har vi ändå hunnit med lite tävling. Otto har startat lydnadsklass startklass med 3 av 4 godkända rundor. Han har också startat appellspår och blivit uppflyttad till lägre. Vi hade verkligen hoppats på att kunna ställa ut honom ett par gånger också, bara för att liksom, men alla utställningar har ju varit inställda och ser ut att bli det i en ganska lång tid framöver.

Planen att para Lilith och Otto lever ännu, det var bara det att Lilith bestämde sig för att hoppa över sitt löp. Vi får helt enkelt avvakta och se.

Nova har börjat löpa nu och det innebär att vi försöker para henne istället för Lilith. Tanken var ju att para henne till våren men då Liliths och Ottos kull tycks utebli just nu så får det bli Nova och Jara istället. Om vi nu får till det, till trots för pandemin och allt vad det innebär med restriktioner.  Vi har ett back-up alternativ men det är först och främst Jara som vi siktar in oss på.

F-kullen är snart 100% utvärderad avseende röntgen, och där kan vi inte annat än vara nöjda med resultaten. Hittills har vi 8 röntgade och samtliga har HD A, 7 har ED0 och ett ED-resultat väntar vi svar på nu i dagarna. Sista hunden i den kullen kommer att röntgas inom kort. G-kullen växer och frodas och verkar precis som sina helsyskon i E-kullen vara ett arbetsglatt och trevligt gäng. De blir snart 9 månader.

Till sommaren 2021 hoppas vi kunna genomföra mentalbeskrivningar av båda kullarna. F-kullens uppfödar-MH blev ju inställt i år, precis som så mycket annat.

Vi har också börjat planera för kullar i slutet av 2021/2022 men mer om det kommer framöver. Det vi vet är att vi siktar in oss på friska, sportiga typer med mycket driv, personlighet och humör – det blir så väldigt roliga hundar att jobba med då!