Föräldrar till D-kullen

Vår blivande D-kull är en kombination som vi tror kommer att ge mycket arbetsglada och trygga hundar. Det är en kombination av äldre svenska linjer och europeiska ”sport” gener.

I stamtavlan återfinns ett flertal hundar med resultat inom de högre lydnadsklasserna, skydd, spår och även utställningsmeriterade. Vi hoppas att deras arbetsglädje och utseende kommer att föras vidare till vår D-kull. Det finns också ett flertal hundar i stamtavlan som är av den mindre lättare typen, något vi tycker är positivt utifrån ett bruksperspektiv.

Pappa Bolt har sedan tidigare en kull hos en annan uppfödare och enligt vad vi kan förstå är den mycket trevlig. Bolt är en mycket solid, kraftfull och cool herre som exteriört är mycket korrekt. Hans linjer har en av Sveriges bästa statistik vad det gäller AD och de är kända för att ha stort driv och starkt psyke. Två av hans avkommor är för närvarande röntgade och dessa har HD A, ED 0.

Mamma Alhambra, till vardags kallad Ami, är en tik med mycket driv, väldigt stort föremålsintresse och ”preydrive”. Hon är förarmjuk och älskar att arbeta. Hemma i Finland så tränar hon vallning, ID-sök, spår och lydnad. Hon är korad med 391 poäng och nybliven Svensk Viltspårchampion. Hon är även utställd med Cert. Hon är mycket stabil, orädd och klok.

Till denna kull har vi hittat en underbar fodervärd och det ska bli otroligt spännande att följa den lilla från sött litet troll till fullfjädrad brukshund!

När man köper en valp från Erövrarens så innebär det inte att du hämtar en valp som är 8 veckor och sedan är klar med det, det innebär att du får en ny familj, vi håller kontakten via en egen Facebookgrupp, mail, telefon och så träffas vi på kennellägret som hålls varje år. Som uppfödare är vi mycket måna om att hitta rätt hem till våra avkommor, och vi förbehåller oss naturligtvis rätten att välja vem som ska få köpa en av dessa blivande stjärnor.

Dessa valpar är planerade utifrån arbetslust, mentalitet och motor, som ägare ska du ha tid, passion och vilja att förvalta det på bästa sätt.

Valparna kommer att födas hemma hos Erövrarens. Är du intresserad så finns både moster Holly (Korad tjänstehund aktiv inom Hemvärnet, svensk utställningschampion), mormor Bonni (LP1 SeVCH) och morfar Strax (SeVCH NoVCH NoUCH) att träffa, i tillägg till mamma Ami då såklart.

Erövrarens är kanske den kennel som växer långsammast i Sverige, men å andra sidan har vi inte bråttom.

Kennelmamma Linda når du på 073-0523102.