Föräldrar till B-kullen

[vc_row padding_top=”0px” padding_bottom=”0px” bg_image=”1345″ bg_video=”” class=”” style=”background-size: auto !important; background-position: 50% 25px !important;”][vc_column fade_animation_offset=”45px” width=”1/2″][text_output]

SouthStreem’s Amazing DiNozzos

[/text_output][text_output]

SE VCH

[/text_output][image type=”thumbnail” src=”1463″ alt=”” href=”” title=”” info_content=”” lightbox_caption=”” id=”” class=”” style=””][custom_headline level=”h5″ id=”” class=”” style=””]Om SouthStreem’s Amazing DiNozzos[/custom_headline][text_output]DiNozzos kommer från en kull med 8 valpar. Av dessa är 7 röntgade med sina resultat registrerade i SKKs databas. Samtliga har fria höfter (6 hundar med A-höfter, 1 hund med B-höfter). Alla 7 är fria på armbågarna.

4 hundar, inklusive DiNozzos, har gjort MH i Sverige och samtliga var vid mentalbeskrivningen skottfasta.

DiNozzos är Svensk Viltspårchampion och används i eftersök på skadat vilt, samt som jakthund! DiNozzos är troligtvis den enda vita herden i Sverige som ställer vildsvin.

DiNozzos mamma är Barvestad’s Dee-Dee (S38943/2007). Hon har hittills lämnat 22 avkommor varav 11 är röntgade. Det har resulterat i 8 A-höfter, 3 B-höfter och 1 C-höft. Vidare har det blivit 8 som är fri på armbågarna, 2 som har lindrig artros (ED1) och en med kraftigare artros (ED2).

DiNozzos pappa är X-Ray Vom Terlüner Schloss (SE26509/2010, tidigare NHSBBIJL2652988). Han har 19 registrerade avkommor i Sverige. 13 hundar är röntgade varav 11 har A-höfter, 1 har B-höfter och 1 har C-höfter. En av hundarna har lindrig artros (ED1) resterande 12 är fri på armbågarna.[/text_output][/vc_column][vc_column fade_animation_offset=”45px” width=”1/2″][text_output]

Vallgårdens Call Me Coccos

[/text_output][text_output]

Korad, SE UCH

[/text_output][image type=”thumbnail” src=”1464″ alt=”” href=”” title=”” info_content=”” lightbox_caption=”” id=”” class=”” style=””][custom_headline level=”h5″ id=”” class=”” style=””]Om Coccos[/custom_headline][text_output]Coccos kommer från en kull med med 9 valpar. Av dessa är 7 röntgade i Sverige. 2 är röntgade i Norge. Samtliga kullsyskon inklusive Coccos har A-höfter. 7 av 9 hundar är fri på armbågarna, 2 av hundarna har lindrig artros (ED1). 3 hundar ur kullen har blivit mentalbeskrivna i Sverige och var vid beskrivningstillfället skottfasta. Coccos har Sveriges högsta korningspoäng av alla vita herdehundstikar.

Coccos mamma är Unique Angin of Allways Yours (S47873/2007). Unique har i Sverige totalt 17 valpar registrerade. Samtliga 17 avkommor har A-höfter. 14 avkommor har fria armbågar, 3 hundar har lindrig artros (ED1).

Coccos pappa Vallgårdens Monsieur Aragon har lämnat totalt 43 valpar i Sverige. Av dessa har 19 hundar hittills fått sina röntgenuppgifter registrerade i SKKs databas. Samtliga har fria höfter (18 A-höfter, 1 B-höft). 2 av hans avkommor har registrerade uppgifter i Finland, båda har A-höfter och fria armbågar. 6 avkommor har röntgenresultat från Norge, samtliga är fria på höfter – 4 med A-höfter och 2 med B-höfter. Samtliga är fria på armbågarna. Ytterligare två avkommor är exporterade till Australien. Båda dessa hundar har A-höfter och är fria på armbågarna. Av alla Aragons avkommor finns det två som har lindrig artros, det vill säga ED1. Aragon har med andra ord aldrig lämnat ett dokumenterat höftledsfel efter sig.[/text_output][/vc_column][/vc_row]