English Want to read the english version?
Yes

Decisions have been made

1 month ago av Linda

För ungefär sju månader sedan var mitt tålamod nästan helt slut och jag var verkligen förtvivlad. Att försöka förändra sättet vi avlar på är ett enormt jobb och jag höll på att få slut på energi. Men jag har så fantastiska människor omkring mig, och de gav mig den styrka jag behövde för att hålla ut. Min Erövrare-familj, uppfödare från många olika raser och olika människor skrev till mig, uppmuntrade mig och stod vid min sida. Jag är evigt tacksam för det.

Så en dag, för några veckor sedan, fick jag ett telefonsamtal från vår Kennelklubb. Min hund Gard (F2 outcross) hade blivit godkänd! Telefonsamtalet kom faktiskt exakt 1 år och 2 månader efter att jag sökte. Att vänta i mer än ett år var verkligen en utmaning. Jag bestämde mig för att vänta tills jag kunde se honom i systemet, efter att ha lärt mig den hårda vägen att väldigt få människor i den här branschen går att lita på. Hur som helst, Kennelklubben höll sitt ord och den 9 april dök Gard upp i Kennelklubbens databas. Godkänd, äntligen! Jag hämtade hans registreringspapper på posten kort därefter. När jag la upp en video av Gards godkännande i sociala medier kändes kärleken och stödet oändligt! Människor från hela världen har skickat sina gratulationer och delat videon, otroligt många uppfödare från olika raser firade med mig den dagen eftersom det här inte bara handlar om Gard, det är mycket större än så. Detta visar att vår Kennelklubb har tagit steget mot en mer modern uppfödning, baserad på vetenskap och inte på gammalmodiga idéer. Idag känner jag mig väldigt stolt över min Kennelklubb. Vi har fortfarande en lång väg kvar att gå, men de första stegen har tagits och vi har oändliga möjligheter framför oss.

Om framtida kullar – jag kommer inte att ha bråttom. Många människor har frågat efter en valp från Gard, och uppfödare från hela världen har frågat om de kan använda Gard. Jag ser ofta hur fina hanar används för att avla flera hundra valpar runt om i världen och i Sverige är det tyvärr väldigt vanligt att en hane får på tok för många valpar – Gard ska inte ha för många valpar eftersom det är skadligt för rasen i ett långsiktigt perspektiv. Jag kunde göra så, om jag bara räknade pengarna, men det gör jag inte. Jag behöver faktiskt inte föda upp alls, jag lever alldeles utmärkt utan de pengarna som en uppfödning kan generera. Jag föder upp för att jag tycker att det är intressant och roligt, och för att jag vill bidra till friska och glada hundar. Så ja, jag kommer att fortsätta som uppfödare och ja, Gard kommer med största sannolikhet att ha några kullar i Sverige och några kullar runt om i världen, men jag har inte bråttom. Han är bara 3 år gammal. Jag måste hitta rätt tikar till honom. Jag vill inte öka inavelsgraden, han har 13% vilket fortfarande är högt, även om den genomsnittliga inavelsnivån för vit herdehund globalt ligger på runt 28-30%. Mitt mål är att föda upp friska hundar med en solid mentalitet som ser ut som vita herdehundar, men som har en genetisk inavelsgrad under 5%. Det kommer att ta tid att komma dit, men tid hoppas jag att jag har tillräckligt av. Jag skulle bli väldigt glad om jag kunde hitta en obesläktad F1- eller F2-tik med andra förfäder än Gard, och naturligtvis med bra hälsa och mentalitet. Jag kommer att söka tills jag hittar dem eftersom jag är säker på att det finns några där ute.

Så, om du letar efter en valp, fortsätt hänga med på den här webbplatsen. Det kommer inte att bli en drös med valpar, men förhoppningsvis kommer vi att kunna ta fram en kull under 2025.


Related posts

Posts that are published in the same categories.

Am I an author now?
25 May 2024
Out of patience
2 November 2023
Spring is coming….
3 April 2023
Some good and some sad news
10 February 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *