English Want to read the english version?
Yes

Puppies and one adult

2 years ago av Linda

Vår fina Erövrarens Discovered Diamond ”Nova” är dräktig med Cheveyo of the Angelspirit for Safe Guardian’s ”Ruffy” och vi håller på och längtar ihjäl oss! Beräknad nedkomst blir 5-7 oktober (om vi inte räknat fel) och därmed blir de små leveransklara någon gång runt 5-7 december.

Samtliga valpar kommer att vara DNA-testade hos företaget Embark vilket innebär att de får ett eget konto där. Detta konto får ni som blir deras ägare inlogget till. Det innebär att ni kan se samtliga genetiska defekter som hunden är testade för, ni kan följa hundens gener (genom mitokondrieDNAet) till där människa och hund började bli ett koncept och ni kan se de hundar runt om i världen som är testade och på något sätt besläktade med just er hund – som ett enormt släktträd helt enkelt! Den viktigaste funktionen är dock deras hälsoenkät som man årligen kan fylla i och på så vis hjälpa forskningen kring våra hundars sjukdomar (och därmed människan eftersom många av våra sjukdomar är väldigt lika). Vi hoppas och tror att dessa valpar ska bli lika friska och robusta som deras föräldrar är och därmed leva ett långt liv, vilket också utgör en viktig pusselbit i forskningen!

Varje valp bidrar utöver detta till Cancerfonden eftersom att jag, efter att min mamma och delägare i kenneln gick bort i cancer, bestämt mig för att skänka en del av köpesumman till cancerforskningen.

Självklart är varje valp även registrerad med stamtavla, har genomgått veterinärundersökning, är vaccinerad och avmaskad samt har en egen försäkring i Agria som ni enkelt kan ta över. Under valpens första åtta veckor hos oss så lägger vi mycket tid och omsorg på miljöträning och socialisering.

Alla valpar som föds hos oss är väldigt viktiga och vi erbjuder en livslång support. Skulle livet ta en annan vändning och hunden måste omplaceras, då vill vi gärna vara med och hjälpa till. Precis det har här hänt i en av våra familjer och därför finns nu en hane från vår F-kull tillgänglig för omplacering.

Hanen heter Erövrarens Free Flow of Fortune och är född 2019-05-11. Han kallas Ike. Vid intresse kontakta först hans ägare Samuel så får ni stämma av. Vid frågor om Ike’s kullsyskon och liknande går det bra att kontakta mig. Ike ska inte användas i avel. Kontakta Samuel på epostadress: samuel.sjoqvist@gmail.com


Related posts

Posts that are published in the same categories.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *